ok
sık sorulan sorular;
Bilişim Junior Eğitimi

Bilişim Junior Eğitimi

Çocuklar için Robotik, Kodlama ve 3D Modelleme Eğitimi-Kursu


Son yıllarda Türkiye’de ve dünyada bilişim sektörünün büyümesi ve yayılmasıyla okul öncesi ve okul çağındaki çocukların da bilişim sektörüne olan ilgisi artmıştır. Devletler ve özel sektör tarafından da desteklenen Robotik ve Kodlama eğitimlerinde de Bilişim Eğitim Merkezi öncü olmuş ve Bilişim Junior eğitimlerini vermeye başlamıştır.


Bilişim Junior eğitimlerinde amaç;

  • - Öğrencilerin erken yaşlarda programcılığın temellerini anlayabilmelerini sağlamak,
  • - Yazılım işinin ilk ayağı olan algoritma mantığının kavranmasını sağlamak,
  • - Bir program ya da oyun yazmanın aslında çok da zor olmadığını, adım adım öğrenilen bilgilerin sonunda bir programa ya da oyuna dönüşebildiğini gösterebilmek,
  • - Oyuncak parçaları ile yapılan robotların motorlar ve sensörler yardımıyla birtakım işleri yapabileceğini göstermek,
  • - Robotların telefon / tablet gibi mobil cihazlarla uzaktan kontrol edileceğini göstermek,
  • - Öğrencilerin 3 boyutlu çizimlerle gördükleri tüm nesneleri tam olarak kavrayabilmelerini sağlamak ve bakış açılarını genişletebilmektir.


Robotik Eğitimi

Başlarda oyuncak parçalarını bir araya getirerek birer obje – karakter – nesne oluşturan öğrenciler, daha sonra bu oyuncaklara motor ve sensörler ekleyerek robot yapmayı öğrenirler. Hayallerindeki nesneyi oluşturan öğrenciler bir arabanın kendi kendine ilerlemesi, garaj kapısının arabayı görünce otomatik olarak açılması, bir maymun robotun ipin üstünde kendi kendine ilerlemesi gibi hayal ettikleri tüm işlemleri canlandırabilmeyi öğrenirler. Ayrıca mobil cihazlardan (telefon – tablet) bu robotları kontrol edebilmek için gerekli kodları da kendileri yazarlar.


Her yaş grubuna uygun etkinlikler içeren eğitimlerimizde, temel düzeyden başlayarak ileri düzey robot tasarımı, programlama, akış diyagramları, yapay zeka, algılayıcılar ve insansı robot teknolojileri hakkında eğitimler verilmektedir. Kullanılan eğitim materyalleri robotik sistemlerin tasarlanmasına olanak tanıyacak şekilde seçilmiştir.


Öğrencilerimiz, problem çözme becerilerini kullanıp, akış diyagramları hazırlayarak, çalışan robot tasarımları için mantıksal düşünme becerilerini harekete geçirmeyi öğrenirler. Bu kazanımlarla analitik düşünme becerilerini geliştiren çocuklarımız, üretken ve keyifli zaman geçirmiş olurlar.


Bilişim Junior’da robotik eğitimlerinde, Robotik çalışmalarında MIT üniversitesi ve legoGroup tarafından geliştirilmiş “PicoCricket” ve “LEGO® MINDSTORMS® NXT” robotik setleri kullanılır. Öğrenciler lego setlerini kullanarak özgün tasarımlar üretir, dişlileri, basit makine mekanizmalarını öğrenir, hazırladıkları mekanizmaları sensörler ve motor kullanarak nasıl çalıştırabileceklerini uygulamalı olarak keşfederler.


Kodlama Eğitimi

Kodlama derslerinde öğrenciler web tabanlı strateji oyunları ile çalışırlar. Aslında bu oyunlar, sürükle bırak yöntemi ile çalışan programlama dilleridirler. Öğrenciler oyun platformu üzerinde, sadece fare tıklamaları ile ve sürükle bırak yöntemi ile bir oyun ortamı yaratırlar, oyunun içindeki karakterleri belirlerler ve basit bir şekilde bunları kodlayarak kendi oyunlarını yazarlar. Bu şekilde bir oyun programlamanın faydası, hem kendi istedikleri tipte bir oyunun nasıl yapılabileceğini öğrenmek hem de aslında yaptıkları oyunları arkadaşları ile oynayabilmektir.
Kodlama eğitimi ile Bilişim Junior’ da çocuklarımızın fikir üretebilen ve fikirlerini teknoloji kullanarak hayata geçirebilen, üretken bireyler olarak yetişmesini hedefleriz.


Eğitimlerimizde, uzman eğitmenlerimiz, çocuklara programlamayı sevdirecek ve eğlendirecek şekilde hazırlanmış birçok uygulama kullanırlar. Aralarında dünyanın en meşhur programcıları aynı zamanda büyük teknoloji firmalarının kurucularından Sergey Brin, Mark Zuckerberg ve Bill Gates ‘in de bulunduğu bir grup programcının Amerika’da programlama öğrenmenin yaygınlaşması başlattıkları “code.org”, ve “kodu.game.lab”  bunlardan bazılarıdır.


Amacımız, öğrencilerimize, sistematik düşünme, problem çözebilme, olaylar arasındaki ilişkileri görebilme, yaratıcı düşünebilme gibi yetileri kazandırmak ve aynı zamanda eğlendirerek üretmeleri sağlamaktır.


Üç Boyutlu (3D) Modelleme ve Üretim 

Başlarda basit 3 boyutlu cisimlerin çizimleri ile başlayan 3D modelleme derslerinde öğrencilerin bakış açıları geliştirilerek, etraflarında gördükleri tüm cisimleri 3 boyutlu olarak hayal edebilmeleri ve bunu bilgisayarda çizebilmeleri sağlanmaktadır. İleride mimarların mühendislerin kullandığı çizim programlarını daha iyi kullanabilmeleri için öğrenciler, karmaşık yapıdaki cisimleri çizerler ve bunların 3D yazıcılardan çıktılarını alarak gerçekte nasıl göründüklerini öğrenebilirler.


Günümüzde çocuklarımız öğrenmenin üç boyutlu teknoloji içeren yöntemleriyle çok erken yaşlarda tanışıyorlar. Bilgisayar teknolojisinin hızlı gelişimi, bilgisayar destekli “3D Modelleme ve 3D Görselleştirme” tekniklerinin yaygın olarak kullanılması, öğrencilerimizin öğrenirken üretme ve üretimlerini boyutlandırma  ve somutlaştırma konusunda geniş imkânlar sağlamaktadır. Bu yeni ve özgün teknikleri kullandığımız Bilişim Junior eğitimlerimizde, çocuklarımıza cazip ve gerçekçi proje tasarım ve sunumlar yaptırırız.


Öğrencilerimiz, hayal güçlerini kullanarak insansı karakterler üretebilir, tamamen kendi yaratıcılıklarını kullanarak uzman eğitmenlerimiz eşliğinde örneğin öğrencilerimiz fantastik bir film için gereken uzaylı karakteri ya da uzay gemisini, 3d modelleme teknolojisi sayesinde oluşturup,  3D baskı teknikleriyle de üç boyutlu hale getirirler.


İleride mimari veya tasarım alanlarında  kariyer yapmak isteyebilecek ya da tamamen hobi edinmek ve eğlenmek için derslerimize katılan çocuklarımız hem çok keyifli zaman geçirmekte hem de üretmenin tadına varırlar.


Erken kayıt avantajlarından faydalanmak için lütfen bilgi formunu doldurunuz.


Bilgi formu


Fırsatı siz de kaçırmayın!



Bilişim Eğitim'i siz de takip edin:
Paylaş
Sitemizi keşfedin:
© 1999-2024 Bilişim Eğitim Grubu