Bültenler

Geleceğin Kodları “Bilişim'le

Nesnelerin internet üzerinden iletişim kurduğu (IoT) bir dünyada yaşarken, gelecekte bizi nelerin beklediğini hayal edebilen var mı? Elbette var; çocuklar! Onların hayal dünyasını hafife almamak ve bireyleri Dijital Dünya'nın gereklilikleri doğrultusunda şimdiden yetiştirmekte fayda var. Çünkü geleceğin kodları bilişimle yazılıyor ve geleceği kodlayacak olan da yine çocuklar! Bilişim Eğitim Grubu bünyesinde verilen Bilişim Junior Eğitim Programı ile çocuklar bilişim teknolojilerini kapsamlı olarak öğreniyorlar. Çocuklar neden kodlama öğrenmeli, çocuklar için robotik eğitimi neden önemlidir, çocuklar 3D modelleme ile neler yapabilir? Bu soruların yanıtlarını sizin için derledik! 

Dijitalleşme dünyayı hızlı bir şekilde değiştiriyor. Geçmişte bir hayalden ibaret gördüğümüz pek çok konu bugün birçoğumuz için sıradanlaştı. Dijitalleşmeyle birlikte gündelik yaşamın standartlarından iş yaşamına varıncaya kadar köklü değişiklikler oluyor. Yakın gelecekte günümüzün mesleklerinden birçoğunun yerini yapay zekaya bırakacağı tahmin ediliyor. Yapay zeka, nesnelerin interneti, robotlar hakkında bilgi sahibi olmaya artık çocuk yaşlardan itibaren başlamak son derece önemli. Aksi halde geleceği yakalamak çok zor olabilir. Bilişim Eğitim Grubu tarafından geliştirilen Bilişim Junior Eğitim Programı, öğrencilere robotik, kodlama, 3D modelleme öğretiyor. Bu donanıma sahip öğrenciler ise daha özgüvenli bireyler olarak yetişiyorlar.


Bilişim Junior Robotik Eğitimleri

Dünyanın kodları sınırsız! Bu kodları ancak sınırları aşmaya cesaret edenler çözebiliyor. Bilişim Junior Robotik eğitimleri her yaş grubu için etkinlikler içeren programlarıyla öğrencilere temel düzeyden başlayarak robot tasarımı, programlama, yapak zeka, insansı robot teknolojileri, akış diyagramları öğretiyor. Üstelik bunu MIT Üniversitesi ve legoGroup tarafından geliştirilen PicoCricket ve LEGO® MINDSTORMS® NXT robotik setleri ile yapıyor. Merak, eğlence ve yeni fikirler… Bir robot tasarlarken ihtiyaç duyulan her şey bu eğitim programında bir arada sunuluyor. Öğrenciler lego setlerini kullanarak özgün tasarımlar ortaya koyuyor, basit makine mekanizmalarını öğreniyor, hazırladıkları mekanizmaları sensör ve motor kullanarak nasıl çalıştırabileceklerini uygulamalı olarak keşfediyorlar. Robotik öğrenmenin öğrencilere faydaları ise şunlar:

· Analitik düşünme becerileri gelişiyor

· Yaratıcı düşünceyi geliştiriyor

· Problem çözme yeteneği artıyor

· Makinelerin çalışma mantığını kavrıyor

· Dünya için fark yaratmayı öğreniyor.


Hayat yeniden kodlanıyor: Bilişim Junior Kodlama Eğitimi

Programlama ya da bir başka deyişle yazılımlama… Bilgisayarın donanıma nasıl davranacağına dair komutları veren kelimeler, işlemlere kodlama deniyor. Bugün kullandığımız akıllı cihazlarımızın her birinin ardında kodlar var. Kendi kendine ısı derecesini ayarlayabilen fırından telefonumuzdaki mobil uygulamalara varıncaya kadar her şey bu kodlarla geliştiriliyor. Özetle, kodlama olmadan geleceği kurgulamak pek mümkün olmayacak. Kodlamayı erken yaştan itibaren öğrenmenin bireylere sağladığı pek çok avantaj var. Kodlama bilmenin en önemli avantajı gelecekte çok daha kolay bir şekilde iş ve meslek sahibi olabilmek. İletişim becerilerini geliştiren kodlama, analitik düşünme becerisini de arttırıyor.

Bilişim Junior’da Kodlama Eğitimi ile öğrencilere programlamayı sevdiriyor ve eğlenceli uygulamalarla öğretiyor. Dünyanın en meşhur programcıları ve büyük teknoloji firmalarının kurucuları olan Sergey Brin, Mark Zuckerberg ve Bill Gates’in de aralarında olduğu bir grup programcının Amerika’da programlama öğreniminin yaygınlaşması adına başlattıkları “code.org”, ve “kodu.game.lab” da bunlardan bazıları.


Düşler boyut kazanıyor: 3D Modelleme Eğitimi

Bir nesne yaratabilmek için önce o nesneyi düşlemek gerekir öyle değil mi? İşte hayallerde şekillenen nesnelerin somut olarak yaşamımızsa dahil olabilmesi için 3D modelleme bilmek gerekiyor. 3D modelleme yapabilmek için önce o nesneyi üç boyutlu düşünme yeteneğini geliştirmek gerekiyor. Bu yeteneği erken yaşlarda geliştirmek çok daha kolay. Bilişim Junior 3D Modelleme ve Görselleştirme eğitiminde öğrenciler gerçekçi proje tasarımları ve sunumlar yapıyorlar. Bu sayede hayal güçlerinin sınırlarını zorluyor, insansı karakterler üretebiliyor, 3D baskı teknikleriyle hayallerini üç boyutlu hale getirebiliyorlar. 3D modellemeyi erken yaşlarda öğrenmenin bireylere tüm yaşamı için sağladığı faydalar ise şunlar:

· Üç boyutlu düşünme becerisi kazanılıyor ve bir daha hiçbir yere gitmiyor.

· İstemsiz olarak geometri ve matematik öğrenilip kullanılıyor.

· Uzay zekası gelişiyor

· Analitik düşünme becerisi artıyor.

· Ergonomi öğreniyor

· Bilgisayarı ileri seviyede kullanmaya başlıyor

· Problem çözme yeteneği artıyor.


Bilişim Junior Eğitim Programı’nda Neler Var?

Bilişim Junior Eğitim programı oldukça kapsamlı bir program. Geleceğe uzanan yolda kodlama, robotik, 3D modelleme gibi alanların yanında hemen her bireyin bilmesi elzem olan eğitimleri de sunuyor.

· Standart bilgisayar eğitimi: Standart Bilgisayar Eğitiminde öğrenciler Microsoft eğitimleri alıyor. Microsoft Excel ile eğitim hayatları boyunca rahatlıkla tablo oluşturabiliyor, analiz yapabiliyor, programın tüm fonksiyonlarını profesyonelce kullanabiliyorlar. Yine dünyanın en gelişmiş kelime işlem programı olan Microsoft Word'ü etkin ve verimli bir biçimde kullanabiliyorlar. PowerPoint programı ile de profesyonel ve kaliteli sunumlar hazırlamaya çok erken yaşta başlayabiliyorlar. Kişisel veya grup olarak kaynak paylaşımı açısından kullanılan Microsoft Outlook eğitimleriyle, mail gönderme-alma dışında programın etkin kullanıldığında ne gibi avantajlar sağladığını öğreniyorlar.

· Bilgisayar donanımı ve işletim sistemi: Bu programda öğrenciler hayatın vazgeçilmezi olan bilgisayarın, tüm teknik özelliklerini öğreniyorlar. Bilgisayarın temel bileşenleri, donanım ve işletim sistemi hakkında bilgi edinerek, etkin kullanımla hayatımızda neleri değiştirebileceğini keşfediyorlar.

· Teknoloji ve internetin etkin kullanımı: Farklı web sitelerini araştırmayı öğrenen öğrenciler bu eğitim programı sayesinde güvenli profil ve şifre oluşturmayı da öğreniyor. Günümüzde en sık karşılaştığımız problemlerden biri olan siber zorbalık ve siber tuzaklardan kendilerini nasıl koruyacaklarını çok daha iyi öğrenen öğrenciler, internet üzerinde doğru anahtar kelimeler ve cümlelerle arama yapmaya başladıkları için güvenli olmayan sitelere girmeleri riski de azalıyor.


Yazılım Uzmanlığı (MCSD)
Beşiktaş şubesi
Hafta içi gündüz


Bilişim Eğitim'i siz de takip edin:
Paylaş
Fırsatı siz de kaçırmayın!
Sitemizi keşfedin:
© 1999-2024 Bilişim Eğitim Grubu